Redramas spellista för fredagen

Veckans gästspellista är gjord av rapparen Lasse "Redrama” Mellberg. I april kan man se honom live i bland annat Karis, Borgå och Stockholm.

Reds lista ligger på Spotify, förutom två spår som har en egen länk till YouTube. Varsågod och njut! Och ha en fin fredag, allihop!

1. Eric Turner feat Lupe Fiasco & Tinie Tempah - Angels And Stars

Producerad av svenska producenten Ishi (Swedish House Mafia). Stadion, crossover hiphop när det är som bäst!

2. Michael Kiwanuka - Home Again

Brittisk soul singer/songwriter. Påminner mig om när " svart " och " vit " musik tradition blandas, som Bill Withers gjorde i på sin tid. Och mixat så det ska låta omixat, love it!

3. Nico D - Soul Searching

Norsk reggae artist. Att hata på autotune är som att hata på distortion-gitarrer. Det finns dåligt, och det finns bra. Så mycket hjärta att man får kalla kårar

4. Looptroop - Proffessional Dreamers

Beaten och refrängen. 

5. Eminem - Not Afraid

Relaterar med varje ord. Gillar annars också den nya Eminem mer än den äldre.

6. Joel Ortiz feat Novel - Night Train

Joel Ortiz är min favorit rappare just nu. Helt otroliga tekster och flow. Och han låter alldrig som att han föröker bevisa det, han bara är. Och vi kan ju alla relatera till texten.

7. J-Son feat Salem Al Fakir - Remedy

Här kombinneras det vad jag alltid älskat med 80-90's övermelodisk pop som Toto och tidig Phil Collins, Peter Gabriel och sånt. Joo jag sade Toto;) Med hiphop. Stadion hiphop. J-Son (också svensk) är en låttskrivare och artist jag uppskattar och Salem Al Fakir på samma låt. Så låter musik när dom som gör den inte bryr sig om vad genre-poliser och bittra nostalgi-sjuka kritiker säger. LOVE IT :)

8. Gangstarr - You Know My Steez

Dj- Premier hittade på sample choppande enligt mig. Kungen och alltid kungen av "Boom Bap" soundet. Många försöker göra det samma i hela världen idag, men det här är orginalet. Och Gangstarr kommer alltid att betyda mycket eftersom det var mer än en ung hiphop artist skulle någonsin ha kunnat önska sig att vara deras förband hela Europa turnen. (2003)

9. Bob Marley - Redemption Song

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Regler för kommentarer

Välkommen till debatten på Hbl.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar, antingen under eget namn eller signatur. Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Hbl:s redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom Hbl är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på Hbl.fi eller Hufvudstadsbladet.Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.
 • använda osakliga användarnamn (signaturer).Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar genom att klicka på flaggsymbolen invid kommentaren. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi. Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av flera svenskspråkiga nyhetssajter. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.Hur syns mitt namn eller signatur: Det är endast möjligt att kommentera artiklar om du skapat ett KSF Media-konto och loggat in. Utgångsläget är att ditt förnamn och efternamn syns när du kommenterar, men du kan också välja att använda en signatur om du inte vill uppge ditt riktiga namn.Hur ändrar jag min signatur: På hbl.fi, klicka till Mitt konto-knappen uppe till höger och välj Redigera ditt KSF Media-konto. Välj Ändra dina uppgifter. Längst ner på sidan kan du ange Signatur för kommentarer. Klicka på Spara. När du är inloggad på hbl.fi syns alla dina kommentarer under denna signatur.Så behandlar vi din signatur Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Vi förbehåller oss rätten att kontakta dig.