Se statistiken över hur penislängden och bnp korrelerar

Ny forskning vid Helsingfors universitet konstaterar att en kortare penis gynnar den ekonomiska tillväxten. Lagom är bäst.

Frågan om storleken har någon betydelse har fått en ny klang i och med att forskaren Tatu Westling vid Helsingfors universitet har hittat ett samband mellan storleken på det manliga könsorganet och ekonomisk tillväxt.

Studien som jämför 76 länders BNP år 1985 med ländernas genomsnittslängd på det manliga könsorganet visar att de som har en genomsnittlig längd är de mest ekonomiskt utvecklade länderna.

Den ultimata längden på penisen är enligt resultaten 13,5 centimeter. Ju kortare eller längre penis desto sämre BNP.

Längre än 16 centimeter tyder på särskilt dåligt BNP. De här länderna ligger mestadels i Afrika. Länder med under 12 centimeter i genomsnitt är generellt sett mindre utvecklade. De här länderna ligger mestadels i Asien.

Vad gäller ekonomisk tillväxt verkar större penis bara innebära sämre ekonomisk framgång. Ländernas ekonomiska tillväxt från 1960 till 1985 har nämligen ett negativt samband med längden. För varje centimeter minskar tillväxten med fem till sju procent.

Tatu Westling konstaterar att forskning kring ekonomisk tillväxt för det mesta koncentrerar sig på ekonomiska, sociala och politiska faktorer. Hans syfte med studien är att lyfta fram frågan om det manliga könsorganet som en möjlig påverkningsfaktor.

Tatu Westling medger också att ett antagande om att små penisar har gynnat tillväxten sedan 1960 kan kännas förhastad. Han påpekar ändå att ett tydligt samband som resultatet visar måste tas emot seriöst och kräver mer detaljerad forskning.

Tatu Westlings studie finns här.  Statistiken för de olika ländernas medellängd på det manliga könet som har använts i undersökningen kan ses här.

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Regler för kommentarer

Välkommen till debatten på Hbl.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar, antingen under eget namn eller signatur. Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Hbl:s redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom Hbl är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på Hbl.fi eller Hufvudstadsbladet.Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.
 • använda osakliga användarnamn (signaturer).Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar genom att klicka på flaggsymbolen invid kommentaren. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi. Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av flera svenskspråkiga nyhetssajter. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.Hur syns mitt namn eller signatur: Det är endast möjligt att kommentera artiklar om du skapat ett KSF Media-konto och loggat in. Utgångsläget är att ditt förnamn och efternamn syns när du kommenterar, men du kan också välja att använda en signatur om du inte vill uppge ditt riktiga namn.Hur ändrar jag min signatur: På hbl.fi, klicka till Mitt konto-knappen uppe till höger och välj Redigera ditt KSF Media-konto. Välj Ändra dina uppgifter. Längst ner på sidan kan du ange Signatur för kommentarer. Klicka på Spara. När du är inloggad på hbl.fi syns alla dina kommentarer under denna signatur.Så behandlar vi din signatur Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Vi förbehåller oss rätten att kontakta dig.