Vanliga frågor om prenumerationer

Kan man teckna en veckoslutsprenumeration på HBL?

HBL har tre olika veckoslutspaket. Du får mer information om veckoslutspaketen genom att klicka här.

Kan man prenumerera på endast vardagstidningarna?

Nej, för tillfället är det inte möjligt. Det vanligaste alternativet är en prenumeration där prenumeranten får tidningen sju dagar i veckan. Ett annat alternativ är att ha en veckoslutsprenumeration

Var hittar jag mitt kundnummer?

Kundnumret finns på varje faktura, de som har en fortlöpande prenumeration har också sitt kundnummer på HBL-kortet.

 
Kan man få sin tidning utan reklam eller bilagor?

Reklam och bilagor är en viktig inkomstkälla för tidningen. Enligt våra läsarundersökningar läses annonserna flitigt av HBL-prenumeranter.

Enligt våra prenumerations- och distributionvillkor äger Hufvudstadsbladet ensidigt rätt att bestämma om vad som delas ut med tidningen. Dessutom är möjligheterna till att hitta på unika lösningar begränsade med den nuvarande trycktekniken.

 
Hur avbeställer jag min prenumeration?

Om du t.ex. ska åka på resa behöver du inte avbeställa din tidning helt utan du kan göra ett uppehåll i din prenumeration. Prenumerationsperioden förlängs med motsvarande tid.

Ifall du vill säga upp din fortlöpande prenumeration helt och hållet är det bäst att du kontaktar vår kundservice per telefon 09-1253 500 (vard. Kl. 8.30-16.30). Att lämna sin faktura obetald räcker inte som uppsägning.

Efter du sagt upp din prenumeration får du ännu en slutfaktura på de tidningar som har levererats till dig under pågående faktureringsperiod.

 
Vart kan jag ringa om jag inte fått min HBL?

Kontaktuppgifterna  finns i HBL varje onsdag och lördag. I Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla levereras uteblivna tidningar ännu samma dag förutsatt att anmälan gjorts vardagar före kl. 11.00 eller lördagar och söndagar före 12.00.

 
Kan man ge HBL som gåva?

Det går bra att ge HBL som gåva, en tidning är dessutom en nyttig present. Tidningen skickas till mottagaren och fakturan till gåvogivaren. Du kan ge HBL som gåva även om du själv inte är prenumerant på tidningen.

 
Kan man ge en studieprenumeration som gåva?

Det går bra att ge HBL som gåva till en studerande, en tidning är dessutom en nyttig present. Studieprenumerationer har också ett förmånligare pris. Tidningen skickas till mottagaren och fakturan till gåvogivaren. Du kan ge HBL som gåva till en studerande även om  du själv inte är prenumerant på tidningen. Observera villkoren för  en studieprenumeration.

 
Vad används mina kunduppgifter till?

Korrekta adressuppgifter är viktiga för att tidningen och annan post når fram. De som inte är prenumeranter kan ibland få nyttiga erbjudanden av oss. Om du inte vill ha erbjudanden kan du kontakta vår kundservice. Som kund har du rätt att kontrollera vilka uppgifter vi har om dig i vårt kundregister. KSF Media ger inte ut kunduppgifter till utomstående.

 
Kan man betala sin prenumeration i flera rater?

Om du har en fortlöpande prenumeration kan du betala den i 1, 2, 3 eller i fyra rater per år. Dessutom kan du betala din prenumeration månadsvis genom att göra direktdebiteringsavtal med din bank.

 
Hur snabbt träder ändringar som jag gjort på min prenumeration i kraft?

Alla förändringar behandlas så fort som möligt, dock senast inom tre vardagar.

 
Kan min tidning levereras till olika adresser på vardagar och veckoslut?

Det är möjligt. En flexprenumeration levereras till två olika adresser; må-fre till en adress och lö-sö till en annan adress. Prisuppgifter finns här. Flexprenumerationer är alltid fortlöpande prenumerationer.